Pepparkaksbiscotti

För ca 50 st:
150g sötmandel
75g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk nejlikor
3 st ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Ugn: 200 grader
Hacka mandeln grovt. Rör smör, strösocker, ingefära, kanel och nejlikor poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Vispa försiktigt tills allt är blandat. Rulla degen till två längder, lika långa som plåten. Lägg på plåten på bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader. Skär längderna i långa, sneda bitar. Lägg på plåten med snittsidan upp. Torka i ugnen i 15 minuter. Ta ut och vänd alla bitar. Torka i 15 minuter till.
Lycka till!