olleojag.blogg.se

Onsdag

Publicerad 2012-10-31 19:19:10 i Allmänt, Virkat och mönster,

 
Nu har mina fjärilar flyttat in till vardagsrummet och pryder en vägg som såg lite tom ut innan. Dom har också fått antenner av pärlor.
 
Olle fortsätter sitt allmänna missnöje. Han vill bara bli buren på och det går inte att lägga ner honom, inte ens när han sover. Men nu har jag vunnit en bärsjal på tradera, så när den kommer får han bli buren så mycket han vill. Det får han i och för sig nu också. Men då blir det lättare för mej, när jag har händerna fria.

Valbo

Publicerad 2012-10-30 21:54:54 i Allmänt,

 
 
Idag har vi vart och hälsat på mormor, morfar och moster i Valbo. Dom bjöd på tacos och kladdkaka. Riktigt trevligt och gott! Olle ville inte visa sin bästa sida utan skrek mest hela tiden. Men man kan ju inte vara på bra humör jämt, eller hur?
En dag i Valbo betyder ju också en obligatoriskt vända till Köpis. Vi tittade på vinterskor till pojkarna och jag passade på att köpa lite garn på Panduro. Nu har jag påbörjat en duk till köksbordet. Eller så kanske den hamnar i vardagsrummet någonstans. Ett riktigt roligt mönster är det i alla fall. Ni får se sen...
 
Nu vill jag gå och sova. Olle sover redan. Undra om jag ska försöka lägga honom i sängen utan att väcka honom. Eller jag kanske snällt får vänta tills han vaknar och vill äta och sen försöka få honom att somna om igen.
 
Nattinatt!

Slödag, snödag

Publicerad 2012-10-29 18:07:52 i Virkat och mönster,

 
 
Vintern har lagt sej över Falun. Det har snöat precis hela dagen och vi har fått 10-15 cm snö. Jag tycker att det var sommar för en vecka sen och höst igår. Och nu är det helt plötsligt vinter. Vad händer?
Hampus och Robin tycker att det är roligt i alla fall. Dom brukar aldrig vara ute och leka, men idag har dom vart ut två gånger. Dom har kastat snöbollar och byggt en jättetjusig snölykta. Jag kommer ihåg när jag var liten och man blev så glad när snön kom. Det var på något sätt lättare än att sitta och deppa över snön och vintern, som jag gör nu.
Nästa vinter kanske blir roligare, för då kan jag vara ute och leka med Olle i snön.
 
 
 
 
Jag har bara vart inne idag och vår-piffat köket i ren protest mot vintern. Taklampan har pimpats med virkade fjärilar. Jag vet inte om jag tycker dom passar så bra där. Egentligen vill jag sätta upp dom på väggen. Men tills jag kommer på ett bra sätt att få upp dom på väggen utan att göra fula märken, får dom sitta där så länge. Visst spritter det av vårkänslor i kroppen när man ser dom?
Mönstret på fjärilarna hittade jag här.
 
Nu håller vi alla tummar vi har för att snön smälter bort snart och att vi får en extremt mild vinter!
 
 
 
 
 
 

Söndag

Publicerad 2012-10-28 15:13:53 i Olle,

 
Vi har upptäkt att Olle verkar gilla musik. Han blev jättelugn när Thomas startade Spotify och nu sitter han hos mej och bara tittar och ser ganska nöjd ut. Det finns väl inget härligare än en nöjd bebis!
Han har börjat på att jollra också. Lite smått. Det låter så mysigt när han ligger och "pratar".
 

Igår var vi en sväng till Kupolen. Cubus hade 30% på allt och jag hade fått syn på en kofta jag gillar. Då var jag ju tvungen att passa på! Det är kul att köpa kläder nu när dom passar igen efter graviditeten. Fast nu har jag egentligen inte råd istället... Men något får man unna sej. Speciellt när det är rea.
 
 

Virkade vantar

Publicerad 2012-10-27 20:33:51 i Virkat och mönster,

Ett stort intresse jag har är virkning. Jag älskar att virka, det är så himla roligt och det går att variera i det oändliga.Idag har jag gjort ett par vantar, eller vad man ska kalla dom. Sånna där halva, utan fingrar. Tänkte att det skulle vara skönt nu när det är lite halvkallt ute. Fast sen insåg jag att det inte längre är bara halvkallt. Det har ju blivit helkallt. Nu behövs ju supertjocka ullvantar, med fingrar och tummar och allt. Jag får ta och göra ett par sånna också!
 
 
 
 

Min förlossningsberättelse

Publicerad 2012-10-25 11:21:53 i Förlossningsberättelse,

Måndag 24 september 2012. v 40+2, BF+3.
Varning för extremt osmickrande bilder på mej! (men vem är vacker under en förlossning..?:P)
 
kl 03.00 Jag kliver upp för att gå på toa. När jag börjar röra på mej får jag en sammandragning. Det var inget ovanligt med det, men jag anade ändå att något var på gång, det gjorde ondare än vanligt och kändes lite annorlunda. När jag lagt mej i sängen igen kommer en till som gör riktigt ont. Jag säger till Thomas: "Jag tror vi kommer få en bebis idag."
 
kl 04.50 Sammandragningarna fortsätter komma med jämna mellanrum, så jag ringer förlossningen. Dom säger att jag kan börja packa mina saker och komma in när jag känner att jag inte orkar vara hemma längre.
 
kl 06.00 Smärtan blir värre och jag måste stanna upp och andas vid varje sammandragning. Jag vill inte vara kvar hemma längre, så vi åker in.
 
kl 06.15 Vi blir inskrivna på förlossningen och får komma till vårt rum.
 
kl 07.00 BM undersöker mej och jag är öppen 3 cm. Jag har värkar ungefär var 5:e-10:de minut, lite oregelbundna.
 
kl 07.17 Jag tycker värkarna är jobbiga, men det är lite tidigt för smärtlindring, så jag tar ett varmt bad istället. Det är jätteskönt och det känns faktiskt lite bättre.
 
kl 08.58 Jag har kommit tillbaka till rummet och BM tycker det är dags att testa lustgas. Sammandragningarna har ökat lite och nu kommer ungefär 3 st på 10 minuter. Jag får lustgas 50/50, och det tycker jag hjälper bra. Sammtidigt som jag andas gasen får jag nål i handen som förberedelse för dropp. Jag är väldigt spruträdd, men jag har ju gasen, så det går ganska bra ändå.
 
Jag mår inte så bra och andas lustgasen.
 
kl 10.30 Värkarna har blivit så pass smärtsamma att jag bara skriker och inte kan slappna av. BM föreslår EDA. Jag hade sagt innan att jag aldrig, aldrig någonsin skulle ta ryggmärgsbedövning. Inte en chans i världen! Men när hon frågade om jag ville ha det sa jag bara: "Ja, det tycker jag låter bra". Jag kännde att jag inte längre brydde mej om vad de gjorde eller hur många sprutor jag fick, bara smärtan försvann.
 
kl 11.15 Narkosläkaren kommer och lägger EDA:n. Jag är vid tillfället ganska borta av all smärta och lustgasgas. Minns att jag svamlar något om att jag vill åka hem och undrar om bebisen är ute snart. EDA:n börjar verka snabbt och på bara några minuter går jag från helt borta till klarvaken. Jag känner inte längre av värkarna och jag mår toppen. Nu ligger jag bara och väntar på att det ska hända lite mer och jag fördriver tiden med korsord.
 
Jag har fått EDA och mår bra igen.
 
kl 12.13 Dags för nästa undersökning. Jag är nu helt öppen. Redan! BM känner efter flera gånger för hon tror att hon kännt fel.
 
kl 13.10 EDA:n fortsätter hjälpa bra och jag känner ingen smärta alls. Och inget annat heller för den delen. Jag har helt tappat känseln i högra benet och behöver hjälp för att kunna flytta på det. Jag får nästan släpa benet efter mej när jag går. Jag känner inte heller av att jag är kissnödig. Jag försöker gå på toa, men inget händer så BM får urintappa mej. 
 
kl 14.25 Jag har börjat känna mer tryck "bakåt", men sammandragningarna har avtagit lite pga EDA:n. BM tar hål på hinnorna för att försöka få lite fart på värkarna.
 
kl 16.10 BM sätter en skalp-CTG på bebisen och jag får värkstimulerande dropp, då det fortfarande inte händer så mycket.
 
kl 17.05 Nu börjar det hända grejer. Trycket bakåt blir mer och mer smärtsamt och jag börjar med lustgasen igen.
 
Krystvärkarna börjar komma, men det hjälper lite att stå på knä.
 
kl 17.55 Nu vill jag verkligen börja krysta!
 
kl 18.20 Nu får jag äntligen börja trycka. Det gör fruktansvärt ont! Jag hade aldrig kunnat föreställa mej en sådan smärta. Jag tycker att jag tar i för kung och fosterland, men BM säger att jag måste trycka mer. Hur sjutton ska det gå till, undrar jag?! Jag skriker flera gånger att det inte kommer gå. Han får ju inte plats!
 
kl 18.42 Han fick visst plats, och ut kom han. Världens finaste lilla bebis var född. 3660g och 50cm. Efteråt fick jag sys lite, men då brydde jag mej heller inte om sprutorna och nålarna, jag hade fullt upp med att beundra våran bebis. Men vad ska han heta då? Vi hade funderat på Olle och Vilgot. När han lades upp på min mage sa Thomas: "Vilken liten plutt-olle". Och det tyckte jag han hade rätt i. Han var en plutt-Olle. Det passade perfekt!
Jag och Olle sov kvar på BB två nätter och Thomas kom dit på dagarna.
 
Jag, Thomas och Olle.
 

Förlossningen var både det bästa och det värsta jag gjort i hela mitt liv, men jag skulle inte tveka att göra det igen :)
 

såhär började det

Publicerad 2012-10-24 14:50:18 i Allmänt,

Det var måndag den 24 september. Klockan var 18.42. På förlossningsavdelningen på Falu lasarett skriker en ung tjej av smärta. Plötsligt tystnar hon och drar en lättad suck. Men någon annan tar vid där hon slutade. En liten bebis var född. Min lilla bebis. Min alldeles underbara lilla Olle.
 
 
 
 
Hej och välkommna till min blogg!
Jag heter Johanna och är 22 år. För en månad sedan blev jag mamma till Olle. I den här bloggen kommer jag berätta om mitt liv som småbarnsförälder och allt vad det innebär. Hoppas ni kommer trivas!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela