olleojag.blogg.se

Adventpynt

Publicerad 2012-11-29 20:04:10 i Allmänt, Hemma,

 
 
Idag har jag börjat julpynta så smått. Eller adventpynta, kan vi kalla det. Det har kommit upp stjärnor och ljusstakar i fönstren. En och annan tomte har också befriats från sitt kartongfängelse. Jag får fortsätta imorgon. Jag får liksom passa på när Olle sover, så det är svårt att hinna med så mycket.
Nu myser jag ner mej i soffan brevid Thomas och Olle med en kopp glögg. Torsdagsmys!

Kompisträff

Publicerad 2012-11-28 17:00:24 i Allmänt,

Olle i vagnen på Lager 157
 

Idag kom mina kompisar Elin och Ronja hit och hälsade på mej och Olle. Vi fikade och åt supergott sirapsbröd som Ronja bakat. Vi tog också en sväng till Lager 157. Jag hittade inget, som vanligt. Dom har fina kläder men det är så konstiga storlekar så jag hittar aldrig något som passar. Jag tänkte att jag kunde köpa något till Olle istället, men dom har så dåligt med bebiskläder, tycker jag. Det finns bara lite märkeskläder och jag har inte lust att betala 250:- för en body han växer ur på typ 2 veckor. Vi stannade också till på Max och åt. Det var riktigt trevligt att träffas och kul att komma ut lite när jag bara är hemma med Olle hela dagarna.

Nytt utseende

Publicerad 2012-11-27 14:44:54 i Allmänt,

Jag har jämt tagit hjälp av min duktiga syster för att designa min blogg. Jag har bara gått in på stilmall och kodmall, blivit yr och gett upp utan att ens försöka. Men efter att ha sett lite hur hon gjorde, tänkte jag att det kanske inte är så svårt ändå. Och jag hade rätt! Det finns massor med bra instruktioner att ta hjälp av om man googlar lite. Det är däremot tidskrävande. Man får fixa, göra om och göra om igen innan det blir riktigt bra. Men nu tror jag att jag är ganska nöjd. För stunden i alla fall, tills jag tills jag kommer på att jag vill ha en annan stil :P
Bra sida med bakgrundsbilder: patterncooler.com

 
 
 

BVC

Publicerad 2012-11-26 14:47:23 i BVC, Olle,

Olle och jag
 
Idag har vi vart till BVC igen. Jag måste bara säga att vi har en supergullig BVC-sköterska. Hon är så snäll och omtänksam. När Olle hade problem med ögoninflammation strax efter födseln så hjälpte hon oss att få tid på ögonmottagningen. Sen ringde hon upp mej på kvällen, alltså hemifrån efter jobbtid, för att höra så att allt hade gått bra med tidsbokning. Det känns riktigt bra att veta att hon verkligen bryr sej, och att det inte bara är ett jobb, så att säga.
Hur som haver. Olle fortsätter växa massor. Nu väger han 5410 gram och är 60 cm lång. 9 veckor gammal idag. Det blir alltså +1750 gram och 10 cm sedan födseln.
Min stora, lilla pojk <3

Att sova själv

Publicerad 2012-11-25 16:24:17 i Olle,

Jag sydde ett babynest till Olle innan han föddes. Kanonbra! Han sover i det varje natt. Jag tror han gillar den ombonade känslan som han känner igen från magen. Och jag sover bättre när jag vet att jag inte kan råka lägga mej på honom i sömnen. Men han växer ju, den lilla spillivinken. Babynestet börjar bli för litet och jag orkar inte sy ett nytt, större. Så då tänkte jag att det kanske är dags för honom att börja sova i egen säng. Sagt och gjort. Jag ställde in hans säng brevid våran och bäddade med ett hoprullat täcke runt hans kropp (typ som ett upp-och-ner-vänt U, ni fattar?), så det skulle bli ombonat som babynestet han är van med. Jag förberedde mej på att behöva resa mej minst 23 gånger för att stoppa i nappen under natten. Men inte då. Tänk vilken duktig bebis vi har. Han sov så bra. Vaknade bara för mat 1 gång på natten och 1 gång på morgonkvisten. Men man ska väl inte ropa Hej för tidigt. Hoppas det går lika bra inatt!

Idag är ingen vanlig dag...

Publicerad 2012-11-24 21:12:37 i Olle,

Olle idag
 
... för det är Olles tvåmånadersdag. Hurra. hurra, hurra!
Jag får nog börja inse att min nyfödding inte är så nyfödd längre. Och jag känner en konstig blandning av glädje och sorg över att tiden går så fort och att han växer. Jag längtar tills han kan börja leka lite mer och blir mer medveten om världen runtomkring. Tills han kan börja krypa, gå och prata. Jag tycker det är så kul att se alla framsteg han gör, som nu när han ler och "pratar" mer och mer för varje dag. Men det är också sorgligt att han aldrig mer kommer vara nyfödd. Aldrig mer kommer kunna ha alla fina, söta kläder som han redan har växt ur. Han kommer bara bli större och större tills han inte längre är bebis eller ens barn, utan till slut vuxen. Fast det kommer såklart vara lika bra det.
 
Idag var mamma, pappa och Rebecka här på besök. Vi bjussade på tacos och fika. Gott och trevligt.
Nu ska jag gå och hjälpa pappa Thomas att försöka få Olle glad. Om jag ska tyda ljuden jag hör så är han lite missnöjd. Olle alltså.

Nutellakakor

Publicerad 2012-11-23 20:01:12 i Mat, bak och recept,

 
Jag hittade recept på Nutellakakor på Pinterest. Då blev jag ju så illa tvungen att prova. Det var hur enkelt som helst och dom blev såå goda! Prova själv, vet jag.
 
För ca 20 st:
2¼ dl Nutella
1 ägg
2¼ dl mjöl
 
Blanda allt. Rulla till bollar och platta till dom något. Lägg på plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 8 min, 175 grader.
Ja, jag sa ju att det var enkelt!
 
 
 

Träning

Publicerad 2012-11-23 17:00:31 i Allmänt,

Jag har aldrig gillat att träna. Frågar du mej så är all typ av sport och idrott totalt värdelöst. Jag är en sån som känner mej nöjd när jag har dammsugit och därmed fått någon form av träning på köpet. Och det händer inte heller så ofta. Att jag dammsuger, alltså. Det enda jag tycker funkar någotlunda när jag måste träna (och som jag faktiskt längtar efter ibland, ska erkännas) är att springa/jogga i spåret. Det brukade jag göra typ 1 gång i månaden förr. Bättre än inget i alla fall. Men när jag blev gravid slutade jag verkligen helt med all form av träning. I början var det på grund av illamåendet som bara blev värre när jag försökte träna. Lagom till illamåendet försvann fick jag foglossning, och då var det ju bara att glömma ens en liten promenad. Fast även om jag hade mått bra hade jag säkert inte tränat ändå...
Men idag gjorde jag det. Jag slängde mej upp på crosstrainern igen. Nu ska jag verkligen försöka hålla i det här. Jag ska inte försöka bli värsta fitnestjosanhejsan. Men några (2-3) gånger i veckan kan jag passa på när Olle sover.
Yesbox! Det är ett löfte om en målsättning :D

Naglar och en kladdkaka

Publicerad 2012-11-17 19:05:17 i Allmänt, Mat, bak och recept,

Efter att jag suttit och beundrat superfina naglar på Pinterest så var jag ju tvungen att prova själv. Jag måste säga att det blev ganska bra, med tanke på att det är första gången jag gör något "special". Jag använde tejp för att "dela av" där jag ville måla och den spetsiga delen av en Plackers för att göra prickarna. Man tager vad man haver :P
Nu vill jag till stan asap för att köpa nagelmålarspecialprylar!
 
 
Nu på kvällskvisten slog chokladsuget till, så jag slängde ihop en kladdkaka. Kladdkakerecept är väl något alla har minst ett av hemma. Men om du mot förmordan skulle sakna ett, eller om du tycker att min kladdkaka ser ut att vara snäppet godare än den du brukar göra, så kommer mitt recept här:
 
100g margarin
2 ägg
3 dl socker
2½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
Smält margarinet. Vispa ägg och socker poröst. Häll i alla andra ingredienser. Smörj en ugnsform. Häll i smeten. Grädda i 200 grader ca 15-20 min. Olika beroende på ugn och hur kladdig du vill ha den.
Klart!

Pinterest

Publicerad 2012-11-17 14:34:31 i Allmänt,

 
 
Jag har upptäckt Pinterest och jag är helt fast! Det finns ju hur mycket som helst av allt. Men jag kan inte säga att jag helt har fattat vad det går ut på än, med alla repins och boards och sånnt... Men inspirationen har de ingen brist på! Jag har suttit i två dagar nu och kollat på frisyrer och målade naglar. Nu vill jag bara fläta håret tills armarna värker!

Inlagd gurka

Publicerad 2012-11-16 21:14:54 i Mat, bak och recept,

 
Idag har jag gjort egen inlagd gurka. Ett måste på mitt julbord.
Jag bjussar på receptet. Det är superenkelt!
 
Till 1 stor burk:
 
1 kg vanlig gurka
1 kruka dill
 
Lag:
1,75 dl ättiksprit
1 msk gula senapsfrö
1 msk bruna senapsfrö
5 dl strösocker
 
Skiva gurkan med osthyvel så skivorna blir tunna. Koka burken eller lägg den i ugnen för att få bort alla bakterier. När burken svalnat, varva gurka och dillkvistar. Det kan se ut som att all gurka inte kommer få plats, men det sjunker ihop när du häller på lagen och då kan du trycka i mer.
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka tills sockret smällt och lagen är genomskinlig, ca 2-3 min. Häll lagen över gurkan. Låt stå i kyl minst 1 dygn innan du äter av den.
 
Del av kaka! Enjoy!
 
 

Välkommen till Falu Mejeri!

Publicerad 2012-11-12 19:37:17 i Mammigt,

 
Ja, så känns det ibland. Och jag är förste mjölkko. Det ammas och pumpas om vartannat. Fast jag tycker ju också att dom är väldigt mysiga, mina och Olles matstunder.
 
Jag tänkte jag skulle ge tre mjölkrelaterade tips:
  • Babyprofsens egna bröstpump. Mycket billigare än andra märken (299:-), men precis lika bra. Den är av manuell typ. Ger också kanonbra träning av handmusklerna.
  • Bröstkupor. Dom samlar upp mjölken som läcker ut. Det är bättre än sånna där ilägg som suger i sej mjölken. Har man sånna för länge kan man få svamp på bröstvårtorna som sen smittar till bebisens mun. Det som samlas i kuporna kan man sen spara, vilket leder mej till nästa punkt...
  • Infrysning av mjölk. Kan vara bra att ha till exempel om mamman inte kan amma av olika anledningar. Jag fryser in i iskuber. Då blir det lätt att dosera.
 
 

Lite nytt

Publicerad 2012-11-09 17:38:18 i Allmänt, Hemma,

 
Jag har införskaffat lite nya saker till hemmet i ett försök att bli mer nöjd med det. Funkade inte. Men nu tror jag i alla fall att jag vet hur jag vill ha det. Steg 1: Måla om sovrummet. Ugglan på bilden är en sak jag köpte. Jag gillar ugglor, jag. Dom är tjusiga. Jag köpte också en tavla, men den sitter inte uppe än. Tror den får hamna i sovrummet sen...
 
 
Jag gjorde det stora misstaget att dricka Dr. Pepper här om kvällen. Så gott! Men Olle sov jättedåligt hela natten. På morgonen tittade jag på etiketten på flaskan. "Innehåller koffein". Oops! Inte tänkte väl jag på det. Så när jag och mamma var på Indiska och jag skulle köpa te, så blev det rött te. Det innehåller inget koffein. Och så är det ju himla gott. Speciellt det jag köpte med citron. Måste tamejtusan vara väldens smarrigaste te. Köp! Prova!
Jag köpte också en söt mössa och matchande vantar.
 
 
 

BVC

Publicerad 2012-11-06 18:58:36 i BVC,

Olle när vi åkte hem från BB, 2 dagar gammal.
 
 
Igår var det dags att besöka BVC igen. När Olle föddes var han 50cm och vägde 3660g. Nu är han 57cm och väger 4550g. 6 veckor gammal. Tänk vad han växer fort. För fort! En doktor kollade leder, ögon och öron också. Allt var bra. Hon var bara lite bekymmrad över att jag sa att han inte ler riktigt än, och inte ler tillbaka när vi ler mot honom. Men vadå, vissa är väl lite senare än andra? Och idag när jag och mormor busade lite med honom, då kom det. Ett solklart leende. Det är så härligt att se!

I have a dream

Publicerad 2012-11-04 17:58:42 i Hemma,

Jag har börjat kolla runt på olika inredningsbloggar. Och jag blir såå avundsjuk! Folk har ju så fint hemma! Jag vill också! Jag har vart ganska nöjd med hur det ser ut hemma hos oss (förutom att det är stökigt), men nu tycker jag det är helt otroligt tråkigt. Jag vill bara sälja allt och börja om från början med nytt. Jag tror mitt problem är att jag tycker om så mycket olika stilar och inte riktigt har bestämmt mej för bara en, så det blir lite plottrigt och hur-som-helst.
 
Jag gillar äkta 50-talsstil, med teakmöbler och mycket designersaker och snygga mönster.
 
 
 
 
 
Jag tycker också om lantlig och pastellfärgad inredning a´la Leila.
 
 
 
 
Det senaste jag fastnat för är den industri-inspirerade stilen.
 
 
 
 
 
Min största dröm just nu är att flytta till ett hus. Att få något som är vårt egna. Jag tror också att det skulle vara roligare för Olle att växa upp i ett hus istället för en lägenhet. Det blir friare på något sätt. Då kan han vara ute och leka på gården när han vill, istället för att behöva vänta på att jag eller Thomas har tid att följa med till lekparken. Och så tycker jag det skulle vara så mysigt med en trädgård att fixa i, det är något jag saknar.
Men då är frågan, när kommer jag få min dröm uppfylld? Kommer vi bo här länge till? Om vi ändå ska flytta så småningom är det ingen idé att börja göra om här hemma. Men på grund av flera olika omständligheter så tror jag att vi kommer få bo kvar här ganska länge till, och i så fall vill jag inte att det ska se ut såhär. Men då gäller det att jag kan bestämma mej för hur jag vill ha det. Och jag får nog börja med att rensa bort massa onödiga saker.
 
 
alla bilder har jag hittat på google.
 
 
 

Olles rum

Publicerad 2012-11-03 13:01:17 i Olles rum,

Välkommen in!
 
Sängen. Fast än så länge sover han i våran säng.
 
Mobilen har jag virkat. Nallen och biet är egna mönster. Mönster till: Uggla, fisk och elefant.
 
Virkad vimpel på sängkanten. Mönster här.
 
 
 
Virkad kudde i fåtöljen. Här är diagrammet till den.
 
Fönsterlampan har jag gjort av vanliga plastpärlor som jag lagt i en glasskål och sen smällt samman i ugnen.
 
...och taklampan är ett Tradera-fynd.
 
 
 
Fina fåglar på väggen från Bluebox.
 
Tavlor med gamla Nalle Puh-motiv från loppis. Mormor har målat om ramarna som var träfärgade från början.
 
En extremt randig elefant jag har virkat till Olle. Just nu är den större än honom. Mönster här.
 


 
 

Utvecklingssprång

Publicerad 2012-11-02 20:52:30 i Olle,

 
Jag har kommit på varför Olle är så missnöjd med allt just nu. Jag har läst förut om utvecklingssprång och att det första kommer runt en månads ålder. När jag googlade på det står det såhär:
Först kommer en stormig period. Sedan sker själva utvecklingen. Därefter är allt lugnt – tills det är dags för nästa utvecklingssprång.Bebisen genomgår 7 st utvecklingssprång. Klängperioden, som kan börja vecka 4–5, pågår allt mellan någon dag och en vecka. Vad händer? Synskärpan förändras, liksom kroppens omsättning av glukos. Barnet börjar gråta riktiga tårar och andas mer regelbundet. Barnet kan hålla sig vaket längre stunder och verkar vara mer medvetet om omvärlden....
Det stämmer precis! Olle är jätteklängig. Man kan inte lägga ner honom alls. Även om han har somnat och sover djupt, så vaknar han och börjar skrika efter bara någon minut när man lägger ner honom. När man bär upp honom igen så lugnar han sej och somnar om. Vi ser också att han tittar sej runt mer och ser nyfiket på allt runtomkring. Men imorgon får jag bärsjalen, så då blir det nog bättre när jag kan bära honom ännu mer och inte behöver lägga ner honom när jag måste ha händerna fria.. Win-win situation för både mamma och Olle!
 

Stickad tröja

Publicerad 2012-11-01 20:14:29 i Allmänt,

 
Min farmor, hon kan sticka, hon! Nu har hon hållt på med en tröja till Olle och idag ringde hon och sa att den var klar, så vi åkte dit och hämtade den. Den är riktigt fin. Lite stor än så länge, men den kommer nog passa bra lagom till jul, eller så. Den blir kanske perfekt som fin nyårs-outfit med en skjorta under.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela